Прийняти рішення про вступ до закордонного університету непросто, з цим пов’язано багато фінансових і академічних нюансів. Тому сьогодні ми спробуємо розвінчати деякі з найвідоміших міфів.

  1. Освіта за кордоном коштує дорого

Якщо до Оксфорду, Кембриджа чи Гарварда ви не прагнете, то навчання за кордоном цілком доступне та не таке вже й дороге. Вартість освіти в різних країнах, звичайно, може істотно відрізнятися. Однак в деяких країнах Європи освіта доступна практично кожному: в Чехії, наприклад, навчання в державних вузах чеською мовою безкоштовне, а в Німеччині в багатьох державних університетах студенти сплачують лише семестровий внесок. Крім того, студенти мають можливість фінансувати своє навчання за рахунок стипендій та грантів, яких зараз достатньо.

  • Необхідно вільно володіти іноземною мовою

Володіти мовою, звичайно, необхідно, але не обов’язково на рівні носія. Хоча високий рівень, безсумнівно, величезний плюс вам. Рівня трохи вище середнього для початку достатньо. Практично в усіх університетах існують курси для тих студентів, яким потрібно покращити рівень іноземної мови. А далі у вас просто не буде іншого виходу, як вивчити мову досконало.

  • Неможливо вчитися і одночасно працювати

Студенти мають право працювати 20 годин на тиждень під час учбового процесу та 40 годин на тиждень на канікулах.

Де можна працювати студенту в стінах своєї Alma Mater? Наприклад, це може бути бібліотека, спортзал, паркова, кафетерій, книгарня і т.д. Вакансії також можна знайти в різних відділах, центрах та лабораторіях: Student Life Office, International Student  Office, University Information  Center, Financial Aid Office, Computer Lab і т.д.

 Крім того, можна обрати програму, яка пропонує оплачуване стажування під час навчання (опціональне або обов’язкове).

Для студентів магістратури є можливість працювати асистентом викладача або професора в самому університеті. Ця робота має багато плюсів: офіційне працевлаштування, отримання досвіду, різноманітні пільги та заохочення від університету.