Культурне занурення – це те, про що вам розповість кожен консультант з питань освіти за кордоном, оскільки воно є однією з найбільш важливих частин навчання за кордоном. Багато студентів кажуть, що саме цей аспект виправдовує витрати і час, витрачені на навчання в іншій країні. Однак, не всі розуміють значення фрази «культурне занурення», тому давайте розберемося з цим більш детально.

Що таке культурне занурення

Є нематеріальна цінність, яка виникає від акліматизації на новому місці, інтеграції в спільноту, взаємодії з місцевим населенням і розумінні того, як живуть інші, – це дуже просте для розуміння визначення культурного занурення.

Культурне занурення – це всього лише питання виходу з кімнати в гуртожитку і «входження» в світ навколо вас. Інтеграція себе в культуру не вимагає багато роботи, але ви повинні брати активну участь у суспільному житті. Швидше за все, ви вибрали певну країну (місто) за кордоном, тому що вона вас зацікавила більше, ніж будь-яка інша. У зв’язку з цим, просто отримуйте задоволення від вивчення всього того, що, на вашу думку, вас зацікавить в новій країні та її культурі.

Як зануритися в місцеву культуру

Іноді в університетах за кордоном, вам можуть задати зробити цілий проект по культурному зануренню, оскільки зарубіжні університети по праву розуміють його цінність. Але не обов’язково перетворювати це в проект, ми рекомендуємо вам робити це з власної ініціативи. Однак, є основні ідеї, керівні принципи, що лежать в основі таких проектів, які можуть стати для вас відмінними помічниками, в питанні: «з чого почати?».

  • Стажування, практично в будь-якій області, яка забезпечує продуктивний і збагачуючий досвід.
  • Навчальний проект, заснований на спільнотах, в яких ви регулярно берете участь у благодійних акціях або в університетах, церковних або світських організаціях, що займаються громадськими роботами.
  • Слідування за своїми захопленнями і розвиток хобі або занять, яке дійсно вас цікавлять.

Приклад культурного занурення

Один з студентів розповідає свою історію: «Я вибрав останній варіант і рік слідував своєму захопленню – грі в гольф. Я ставив перед собою особисті цілі, в тому числі постійно поліпшував свої оцінки і дізнавався більше про правила гри, але, що більш важливо, я знайшов час, щоб дізнатися, як гра в гольф вплинула на місто, в якому я навчався. Я пішов в Британський музей гольфу, поговорив з кедді, доглядачами і співробітниками музею, взяв інтерв’ю у власників місцевих магазинів і ресторанів і доклав усіх зусиль, щоб пограти з місцевими жителями».

Ви можете вибрати для себе будь-який варіант культурного занурення: відвідувати громадські заходи, займатися місцевими видами спорту, відвідувати клуби за інтересами, подорожувати. Будь-яке з цих занять допоможе вам зблизитися з місцевою культурою, краще зрозуміти побут і менталітет корінного населення, розвинути свої комунікативні навички, знайти нових друзів і здобути досвід.