Увага!

Канадська провінція Манітоба запускає міжнародний освітній потік, який дасть можливість випускникам міжнародних програм STEM подаватися на ПМЖ, як тільки вони закінчать навчання.

Ця нова схема була описана як «щедра», так як це дозволить деяким недавнім випускникам безпосередньо звертатися за постійним житлом, навіть якщо пропозиція про роботу вони тільки отримали.

Але Бен Ремпель, помічник заступника міністра імміграції та економічних можливостей в Манітобі, каже, що нова методика провінції фактично націлена на студентів, які відмовилися від своїх досягнень у навчанні, щоб поліпшити свої шанси залишитися в країні. «Студенти вибирали самі« короткі »програми, не обов’язково ті, які відповідають їх кар’єрним інтересам, і вони залишалися на робочих місцях, які насправді не просували ці кар’єрні інтереси, щоб претендувати на номінацію», – сказав Ремпель. «Наша мета – сказати: ми хочемо, щоб ви вчилися за програмами, які затребувані і важливі для вашої подальшої кар’єри, і ми хочемо, щоб ви знайшли і отримали можливість працевлаштування, використавши цю підготовку», – додав він.

Будь-який іноземний студент програми STEM, який пройшов стажування або аналогічну їй програму в рамках магістерської або PhD-програми в Манітобі, матиме право подавати заявку на проживання, як тільки він закінчить навчання. Студенти бакалаврату також можуть подати заявку, але тільки якщо вони отримали пропозицію про роботу в області їх навчання, і ця робота знаходиться в затвердженому списку необхідних професій провінції.

Студенти-іноземці, які закінчили навчання в Канаді, але не в Манітобі, можуть подаватися на роботу за своєю спеціальністю в провінції Манітоба. Коли схема Манітоби почне діяти в квітні, це буде означати, що тільки у Альберти такої програми немає. Ремпель додав, що уряд Манітоби розглядає цю нову програму як перший крок до подальших варіантів можливих шляхів для студентів в провінції.

“Це лише початок. Якщо ми змогли знайти інноваційні та гнучкі шляху, які відповідають потребам конкретних секторів або галузей, ми, безумовно, вже щось зробили ».

З усіх питань навчання і отримання дозволу на постійне місце проживання в Канаді можна звертатися в наш офіс:

Г. Харків, вул. Мироносицька, 63, офіс ATLAS Освіта за кордоном

+38 050 273 02 02, +38 073 273 02 02