Іноді нам доводиться миритися з тим, що літак стає нашим будинком на більшу частину доби (а іноді і на довше), і в цій ситуації хотілося б полегшити і урізноманітнити перебування на борту.

Ми зібрали для вас 15 порад, які зроблять ваш переліт менш жахливим:

1. Візьміть з собою подушку для подорожей

Цей недорогий предмет допоможе Вам не прокинутися з болем у шиї від того, що ви заснули, спершись на вікно або просто схиливши голову на плече сусіда.

2. Візьміть з собою годинник

Через відсутність електричних розеток в літаку ви можете вимушено відстежувати час за тривалістю фільмів, які транслюються для розваги в польоті. Навіть якщо ви можете заряджати свій комп’ютер або користуватися телефоном, дивитися на зап’ястя набагато простіше, ніж копатися в сумках для ноутбука або турбуватися про те, чи буде ваш телефон автоматично змінювати час при зміні часових поясів.

3. Спілкуйтесь із сусідом, що сидить поруч з Вами

Іноді вам може не пощастити і буде важко знайти людину, готову підтримати бесіду з перших слів, проте не впадайте у відчай і спробуйте почати розмову з кількома «сусідами», хтось обов’язково відповість взаємністю. Навіть якщо вас розділяє мовний бар’єр і ви розумієте 1/5 зі сказаного вашим співрозмовником, це набагато краще, ніж мовчати протягом всього тривалого перельоту.

4. Одягніть накладні навушники, а не навушники-вкладиші

Наскільки б виробники навушників-вкладишів не рекламували їх зручність, повірте, що краще взяти на борт накладні навушники, оскільки в них ваші вуха не втомляться за час тривалого перельоту.

5. Візьміть якомога більше пачок серветок

Буває, що зовсім несподівано вам можуть знадобитися серветки. У вас може початися нежить або вам буде необхідно витерти руки, в кінці кінців, в туалеті може закінчитися туалетний папір. Так що наш вам порада – запасіться парою-трійкою пачок серветок (не так вже й багато вони важать) і ваш переліт буде комфортніше.

6. Одягніть вільні штани

Все дуже просто. Вільні штани допоможуть комфортніше розташуватися в кріслі і, плюсом, якщо у вас трапиться здуття живота, вам легше буде впоратися з цією проблемою.

7. Зарядіть фотоапарат і телефон перед виходом

Це просто потрібно пам’ятати. Залиште ваш телефон і фотоапарат в ніч перед вильотом на зарядці. Повірте, це буде приємним бонусом, коли ви зійдете з трапа літака і зможете зафіксувати прекрасні кадри вашого прильоту в нову країну і не картати себе за те, що у не вистачило заряду батареї.

8. Візьміть з собою пляшку води

Ви можете заперечити, що при проходженні контролю в аеропорту, вас змусять викинути всі пляшки з водою. Все вірно, однак, ви можете придбати питну воду в Duty Free. Це допоможе вам не чекати бортпровідника для отримання довгождано склянки води, а завжди мати можливість втамувати спрагу.

9. Уникайте кави

Кава бадьорить і має сечогінний ефект, тому ви ризикуєте не заснути під час польоту або провести більшу його частину в черзі в туалет. Проста альтернатива – чай ​​або вода.

10. Встаньте і погуляйте

Під час тривалого перельоту, краще кожні пару годин вставати і прогулюватися по салону. Ваші м’язи розімнуться, а самопочуття поліпшиться.

11. Візьміть з собою знеболююче

Ви можете абсолютно спокійно переносити 2-х годинний політ, але пам’ятайте, що ви не застраховані від перепадів тиску і, відповідно, головного болю під час 14-ти годинного польоту. Так що, краще мати під рукою ліки, які, при необхідності, допоможуть впоратися з болем.

12. Забронюйте місце біля аварійного виходу

Вам не обов’язково витрачати гроші на бізнес клас, щоб подорожувати з комфортом. Місця поруч з аварійними виходами завжди мають більше місця для ніг, що дуже вигідно при тривалих перельотах. Забронюйте собі таке місце, і ви оціните всі переваги можливості комфортного розташування ніг.

13. Візьміть з собою перекус.

Причина тут аналогічна пляшці з водою. Чекати, поки бортпровідник буде розносити їжу можна дуже довго, більше того, ця їжа може не припасти вам до смаку. У цій ситуації вас дуже виручить перекус, який ви візьмете з собою.

14. Будьте готові не мати доступу до електричних розеток або WiFi

Далеко не в кожному літаку є розетки і WiFi, тому, щоб не нудьгувати, ми радимо взяти з собою на борт книгу, а якщо ви не любите читати, то вдалою ідеєю буде скачати кілька фільмів собі на ноутбук (за умови, що він довго тримає зарядку або у вас є power bank). Якщо ви любите малювати – не забудьте блокнот і олівець.

15. Візьміть з собою кофту

Температура в літаку під час польоту може змінюватися кілька разів, тому, щоб не мерзнути або, навпаки, не знемагати від спеки, краще мати під рукою легку кофту. Готуючись до тривалого польоту, налаштуйте себе морально, покладіть в ручну поклажу все те, про що ми писали вище і насолоджуйтеся подорожжю!