Ми вже запропонували список речей, які необхідно взяти з собою у подорож. Розуміємо, що під час переїзду у країну майбутнього навчання доведеться перевезти чимало валіз, пакунків і торбочок з вашими взуттям, одягом, їжею тощо. Але, якщо у вашій величезній сумці в клітинку є хоч трохи місця – рекомендуємо покласти туди саме такі речі:

  1. Сувеніри з України.

Так! Маленький магнітик у формі українського рушника, віночка, або хлібця зі шматочком сала та цибулинкою може допомогти стати ближче до свого оточення і навіть знайти собі друзів. Тільки уявіть: стоїть американський хлопець, який бажає з вами познайомитись і піти пограти в хокей, але не знає, з чого почати розмову, адже ви сусіди по резиденції і бачите одне одного вперше. От тут сувенір буде в нагоді: ви підійдете, подаруєте, поясните, що це шматочок рідної вам культури і потім ще й влаштуєте вечірку з цього приводу. От тоді все буде добре для кожного з вас!

Варіанти сувенірів: зошити з патріотичним малюнком/орнаментом, ручки, олівці, цукерки, блокноти, іграшки, буси, книжки, баночки з варенням від бабусі (великі обов’язково залиште собі – вам ще частувати друзів українськими млинцями; ми мали на увазі дуже маленькі баночки, наприклад, 0,2 л).

  1. Поштові координати друзів.

Ми розуміємо, що часу в вас буде небагато: новий світ, університет, люди, культура, обов’язки… Але уявляєте, як вашим друзям з України буде приємно, якщо ви надішлете їм хоч раз поштою свою фотографію, гарну листівку, невеличкий подарунок? Ви витратите на все максимум півгодини – але людина, якій ви надішлете таку неочікувану приємність, запам’ятає це на все життя.

  1. Рецепт популярної страви вашої родини.

Почастуйте нове товариство варениками, борщем, галушками, млинцями та варенням, вишні для якого були забрані ще в саду вашої бабусі. Це буде безпрограшний варіант вечірки, яка покаже всім, що ви людина цікава і дуже творча.

  1. Якась річ з дому: ковдра, шкарпеточки, улюблена чашка.

Це потрібно для того, щоб ви завжди могли відтворити домашню атмосферу та затишок у нових апартаментах. До того ж, шкарпетки та посуд теж можна використовувати як подарунки (ншкарпетки не «Житомир», а ті, що в’язали руки українських жінок).

  1. Великий прапор країни.

Дуже корисна річ, адже за кордоном активується національна самоідентифікація.  Прапор – перша річ, в яку можна завернутися під час перегляду Євробачення, або спортивних змагань, де приймають участь команди з вашої країни. До того ж, новим друзям буде цікаво зробити з вами декілька фото на тлі прапора.

  1. Народний одяг та аксесуари.

Ви обов’язково влаштуєте з друзями вечірку, де кожен представлятиме свою країну. Сучасна вишиванка та аксесуари в етностилі допоможуть вам підкорити fashionолімп.

  1. Сімейний міні-альбом.

Можна навіть у цифровому варіанті. Адже ви обов’язково сумуватимете за своєю родиною і вам захочеться поставити на тумбочці біля ліжка фото рідних людей, як це робиться в найкращих фільмах.

Зібралися? Бажаємо перемог і гарного настрою!