Чек-лист від ATLAS:

1. Визначтеся з локацією. Перш за все, потрібно вирішити в якій країні ви б хотіли отримувати освіту. Складіть список вищих навчальних закладів, які підходять вам за фахом і вартістю навчання. А далі починайте скорочувати в залежності від ваших пріоритетів.

2. Перевірте вимоги навчального закладу. Все залежить від країни, де ви хочете навчатися, і від програми. У більшості випадків необхідно здавати міжнародний іспит на знання англійської мови, на творчі спеціальності необхідно надавати портфоліо, а в деяких навчальних закладах – обов’язково пройти підготовчий курс.

3. Складіть мовний іспит. У попередньому пункті ми вже згадували про це. Такий іспит є основною вимогою. Однак існують варіанти, коли можна вступити до вищого навчального закладу і без нього.

4. Зберіть необхідний пакет документів і подайте його для вступу. Склад такого пакету також варіюється в залежності від країни, навчального закладу і самої програми навчання. Невід’ємною частиною такого пакету є документи про вже отриману освіту та їхній переклад, мотиваційний лист, фінансові документи, рекомендації. Іноді документи навіть потрібно розкладати в певному порядку.

5. Сплатіть вартість програми та отримайте візу. Отже, вас прийняли до навчального закладу. Тепер потрібно сплатити встановлену суму і зайнятися оформленням візи. Тут теж необхідно зібрати певний пакет документів – підтвердження про зарахування та оплати, виписки з банківських рахунків, квитанцію про сплату візового збору.

6. Проживання. Якщо ви не плануєте проживати на території навчального закладу, тоді варто заздалегідь подбати про місце проживання. Найпоширеніші варіанти на час навчання – резиденція, приймаюча родина або наймана квартира. Все залежить від ваших фінансових можливостей.

Ніхто не обіцяв, що буде легко, правда? Але ми з радістю допоможемо вам і відкриємо двері в світ освіти за кордоном.

Маєте бажання почати цей шлях?

Зв’яжіться з нами!

Ми з радістю вам допоможемо!