Студенти «ATLAS» знають: немає більш сприятливої країни для вивчення англійської мови, ніж Англія. І це дійсно так, оскільки у Великобританії сама атмосфера налаштовує на навчання, а мовний бар’єр долається підсвідомо: ви просто поступово починаєте застосовувати нові знання та отримуєте від цього велике задоволення.

І зовсім не важливо, якими мовними навичками ви володієте в конкретний момент – якісний результат у навчанні та перспективи особистісного зростання вам гарантовані.

Сьогодні мова піде про мовні курси в столиці країни: в одному з найкрасивіших англійських міст – величному Лондоні. Щороку до міста приїжджає 150 мільйонів туристів, щоб вчити англійську і подивитися на визначні пам’ятки.

Як вивчають англійську в Лондоні?

Час.

Плануючи поїхати вчитися до Лондону, ви обов’язково зіткнетеся з необхідністю вибору часу відвідування навчальних занять. Велика частина студентів віддають перевагу ранковому розкладу. Проте існує варіант обіднього та післяобіднього розкладів, при цьому заняття, які йдуть у другій половині дня, обійдуться вам дешевше, ніж ранкові. При цьому учнів в аудиторії менше. Є навіть ймовірність, що ви опинитеся єдиним відвідувачем курсу, тобто будете займатися один на один з викладачем, що автоматично переведе ваші уроки з категорії групових у ранг індивідуальних, хоча ціна залишиться колишньою.

Оточення.

Ви можете поїхати на англомовні курси в Лондон самі або в компанії друзів – вирішувати тільки вам. Обидва варіанти абсолютно реальні: варто лише звернутися до фахівців нашої компанії за безкоштовною консультаційною підтримкою.

Різниця між варіантами в ціні та ефективності навчання. Групові поїздки дешевше індивідуальних і часто доставляють більше ментального задоволення, оскільки їдеш зі співвітчизниками – з людьми, які запросто підтримають будь-яку розмову. Але є одне але: з точки зору педагогіки при вивченні іноземної мови за кордоном студенту краще мати справу з позитивним стресом у вигляді спілкування з лінгвістично розвиненими носіями мови, що вивчається. Незалежно від прийнятого рішення прагніть якомога менше спілкуватися рідною мовою, а то й зовсім виключіть її на певний час зі свого вжитку, оскільки тільки так процес навчання виявиться більш ефективним.

Індивідуальна поїздка на курси англійської в Англії гарна ще й тим, що занурення в мовне середовище буде на 100% повним. У навчальні групи розподіляють залежно від рівня володіння мовою, щоб всі студенти мали можливість перебувати у рівних умовах.

Для того, щоб вчити англійську мову за кордоном, не доведеться цілий день сидіти в класі та вивчати підручники. Всі без винятку програми навчання побудовані таким чином, щоб зацікавити і мотивувати студента, навчальний процес доповнений різноманітними заняттями, поїздками, екскурсіями та розвагами, що саме по собі дозволяє краще познайомитись із традиціями та культурою країни.

Віза.

Залежить від особливостей навчання.

– Short Term Student – до 6 місяців, підходить для короткострокових мовних курсів;

– Tier 4 General Student Visa – більше 6 місяців, для тривалих мовних курсів і програм середньої, вищої освіти.

Якщо ви ще не маєте візи до Великобританії, але вже зважились відправитися на мовні курси і з нетерпінням хочете цю візу отримати, «ATLAS» забезпечить вам повний візовий супровід.

Кожна школа в Лондоні має профіль: хтось спеціалізується на підготовці до іспитів, а хтось поєднує уроки та культурну програму.

Наприклад, школи Oxford International Грінвіч, Kaplan International Covent Garden Лондон вчать загальному і бізнес-англійської, готують до іспитів: FCE, CAE і міжнародного екзамену IELTS, викладають спеціалізовані курси.

Kings Лондон вчить поглибленій академічній англійській. Ця школа підходить для подальшого навчання в англомовних країнах. Є програми академічного семестру та академічного року.

В St. Giles Лондон Central, TWIN English Center, EC Лондон є загальна англійська, курси англійської для дорослих і підготовка до CELTA.

Школи EC і Kaplan International English Leicester Square пропонують програми для дорослих від 30 років.

З липня по серпень в лондонських школах та університетах працюють дитячі мовні табори. Оxford International на базі університету Гринвіч, Goldsmiths, LSC Stanton Junior Summer School приймають дітей 12-17 років.

Діти живуть у резиденціях поряд зі школою. Крім занять, адміністрація організовує розваги: ​​екскурсії, лекції та майстер-класи.

Як обрати мовну школу в Лондоні?

Вивчати англійську в Лондоні можна у багатьох школах, всі вони мають свої відмінні риси.

Міжнародні мовні школи OISE є не тільки у Великобританії, але і в США, Австралії, Німеччини та Франції. Вивчати англійську за кордоном в одній з цих шкіл можна за інтенсивною програмою в невеликій групі, або в індивідуальному порядку з викладачем, так ви отримаєте відмінний результат за короткий час. Крім програм підготовки до мовних тестів та іспитів, тут є курси англійської за кордоном, розроблені для професіоналів конкретної сфери, наприклад журналістів, юристів, медиків, бухгалтерів, інженерів, та інших. Тому корпоративні програми OISE користуються великою популярністю серед відомих міжнародних компаній.

Освітня мережа Regent – одна з провідних освітніх мереж Великобританії. Студенти з усього світу мають можливість вивчати англійську в Англії за програмами цих шкіл протягом більш ніж 50 років. Школи Regent розташовані в центральній частині таких міст, як Лондон, Единбург, Кембридж, Брайтон, Оксфорд і Борнмут.

Міжнародна мережа коледжів Kaplan дає можливість вивчати англійську за кордоном в 44 престижних школах по всьому світу, від Канади і Нової Зеландії, до Мальти і Сінгапуру. Тут успішно проходять навчання фахівці з найрізноманітніших галузей: політики, дипломати, юристи, молоді підприємці та інші.

Мережа мовних шкіл British Study Centers розпочала свою історію в 1930 році і з тих пір входить в число кращих. Тут дуже ефективні і інтенсивні курси англійської мови за кордоном, які призначені для цілеспрямованих слухачів. Якщо вам потрібно щось особливе, в British Study Centers можуть запропонувати тематичні курси, наприклад «Англійська плюс туризм», «Англійська плюс будівництво і архітектура», «Англійська плюс мистецтво і дизайн», і багато інших.

Для того, щоб вивчати англійську мову за кордоном, не треба мати ніяких зайвих здібностей, досить мати мінімально необхідну суму грошей (вона зазвичай прийнятна) і прагненням досягти поставлених цілей. Ціна навчання залежить від інтенсивності курсу, його специфіки та кількості студентів у групі.

Проживання

Існує три варіанти:

– резиденція – гуртожиток західного типу з розміщенням в одно- або двомісних кімнатах (друзі, бібліотеки, вечірки);

– приймаюча родина – це проживання в будинку з британською родиною (окрема кімната, спільні сніданки-вечері, дотримання правил сім’ї);

– свої апартаменти – квартири, лофти, будинки.

Харчування

Якщо готуєте самостійно, купуйте продукти в супермаркетах і на ринках. Наприклад, у Боро Маркет, суботнім Лоу Марш або Ліндехолл-маркет. Врахуйте, що ціни вказані за фунт – 0,5 кг. Ціни на продукти: молоко – 0,95 £, яйця – 3 £, помідори – 2,46 £, сир – 4,80 £, яблука – 0,87 £.

У магазинах Sainsbury’s, Tesco і Waitroseпродают продукти швидкого приготування – Meal Deal. Купувати продукти краще ввечері. За годину до закриття їх продають зі знижкою 20-25%.

У Лондоні є кафе та ресторани на будь-який смак: з середземноморською, індійською, мексиканською, китайською та англійською кухнями. Якщо гуляєте у центрі, зайдіть до R&H gallery, Oystermen Seabar & Kitchen, Bar 61 або Holy Smoke. Стейки подають в Flat Iron. Справжній британський сніданок можна спробувати в Wetherspoon Bar, пасту – у Vapiano Soho. Обід в кафе на одного – 15 £, вечеря у ресторані – 70 £ -150 £

У фаст-фуд кафе можна перекусити за пару фунтів: бургер з напоєм коштує 5 £, капучино – 2 £, келих пива – 4 £, пляшка води – 1 £. Якщо хочете заощадити, йдіть до ресторану на бізнес-ланч: з 12:00 – 15:00. В цей час обід з 2-3 страв коштує 15-20 £. В інший час – від 30 £.

Транспорт

Транспорт Лондона – метро, ​​звичайні та двоповерхові автобуси, таксі та кеби. Лондонське метро ходить до будь-якої частини міста. Працює з 5:30, по неділях – з 7:00 до півночі. Ціна залежить від транспортної зони. Квиток на одну поїздку коштує від 2,5 £ до 6 £, добовий абонемент – 7 £ -15 £, тижневий – 30 £ -50 £, місячний – 112 £ -205 £. Детальніше про тарифи можна дізнатися на офіційному сайті транспорту Лондона.

Автобусний квиток коштує 1,5 £. По ньому можна пересісти на інший автобус безкоштовно, якщо пройшло менше години після покупки. Проїзний на 1-2 зони на тиждень коштує 33 £, кількість пересадок необмежена. За поїздку на річковому трамвайчику потрібно доплатити.

Карта Oyster допоможе заощадити до 30% від вартості поїздки. Вона продається в касах метро. За карту беруть депозит 3 £, який потім повернуть. Можна поповнити в автоматах і касі метро. Карту прикладають на вході і виході. Оформіть міжнародне студентське посвідчення ISIC. По ньому роблять знижки на транспорт, річкові трамвайчики та туристичні екскурсії.

По Лондону ходять кеби та звичайні таксі. У кебах посадка коштує 2,40 £, кожна наступна миля – 6 £. У звичайного таксі подача – 2 £, миля – 1,25 £. Щоб заощадити на таксі, користуйтесь Uber’ом.

Інтернет

Для короткострокових програм підходять тарифи: pay-as-you-go і 30 днів. Для покупки таких SIM-карт в Великобританії документи не потрібні. Ціна від 10 £.

Для тривалих програм варто укласти договір на 6, 12 або 18 місяців. Вартість SIM-карти – від 20 £ до 80 £ на місяць. Для укладення договору знадобиться паспорт і підтвердження адреси – підійде рахунок за комунальні послуги.

SIM-карти продають у салонах EE (T-mobile), O2, Vodafone, Three. Поповнити баланс можна через інтернет або в магазинах стільникових операторів. Для двотижневої поїздки рекомендуємо придбати SIM-карту Drimsim. Ціна фіксована – 10 євро. Тарифи залежать від країни. Наприклад, в Лондон СМС варто 0,1 €, дзвінок – 0,5 € за хвилину, 1 МБ – 0, 1 €.

Клімат

У Лондоні помірний вологий клімат. Влітку тепло, температура рідко піднімається до 20 ° C. Взимку не опускається нижче 0 ° C. Взимку і восени часто йдуть дощі. Погода непередбачувана.

Кишенькові гроші

Лондон – культурний центр Великобританії. Відомий пам’ятками: Біг Беном, Вестмінстерським абатством, Тауером, Тауерським мостом і колесом огляду London Eye.

Вхід до Британського музею, Національної галереї, музею Тейт – вільний. На тимчасові виставки знадобиться квиток. Ціна – від 10 £.

Краще купувати квитки London Pass для відвідування декількох пам’яток. Вони заощадять до 30%. Дізнайтеся на ресепшені в школі про можливі знижки для студентів. Можна купити квиток до театру зі знижкою 30-50%.

Квиток до театру на гарне місце, не на прем’єру, коштує 80 £, в кіно – 20 £, на колесо огляду – від 18 £.

Ви можете поїхати на екскурсії до сусідніх міст: Брайтона, Гастінгса, Оксфорда, Кембриджа. Квиток на поїзд в одну сторону коштує від 15 £. До речі, по дорозі в Оксфорд є аутлет Bicester village. Там можна придбати брендові речі зі знижками до 70%. Кишенькові витрати на два тижні: від 800 £.