Поради з пошуку відповідного адаптера для розетки і перетворювача живлення

Є одна річ, яку забувають упакувати у валізу багато студентів, вирушаючи за кордон, хоча про це згадувалося неодноразово майже в кожному керівництві по від’їзду за кордон. Багато нехтують цим маленьким дорогоцінним девайсом, купуючи припаси для поїздки за кордон і упаковуючи свої валізи напередодні від’їзду. Ми говоримо про адаптер для розетки і / або перетворювач, і, якщо ви не розумієтеся в питаннях електрики, покупка одного з них може бути трохи складною. При цьому після прочитання цього посту у вас має бути достатньо електротехнічних знань, щоб з легкістю впоратися з нею.

Ось три аспекти, які будуть визначати долю ваших особистих гаджетів і приладів, а також те, що вам потрібно знати, перш ніж відправитися в Amazon, щоб робити покупки адаптерів і конвертерів.

Форма штекера / зубців:

У світі існує безліч різних форм і типів штекерів, але 4 найпоширеніші – це штекер типу «американський» (тип A) з двома вертикальними стрижнями, штекер типу «європейський» (тип C) з двома круглими штирями і «британський» (Тип G ) штекер з трьома прямокутними стрижнями і «китайський / австралійський» (тип I) штекер з двома похилими стрижнями:

Карта розподілу використовуваних типів розеток. Які типи розеток використовуються в європейських країнах. На карті видно, що більшість європейських країн використовують класичні розетки, як і в країнах СНД. Але є й винятки. Всього використовується шість видів розеток.

Сила – Напруга (V):

У Сполучених Штатах електрика зазвичай подається при напрузі 110 або 120 V з частотою 60 Гц. Електрика в Європі, як і в усьому іншому світі, зазвичай подається при напрузі 220 V і частотою 50 Гц.

Частота – Герц (Гц):

Країни використовують або 60 Гц (США), або 50 Гц (Європа / Азія). На більшість електричних пристроїв зміна частот не впливає, і в багатьох випадках вони підтримують обидві частоти. Коливання частот може впливати на годинник (він не буде правильно відображати час) і пристрої з двигунами. З частотою мало що можна зробити, але знайте, що це, як правило, не проблема.

Як зрозуміти чи потрібен вам адаптер і / або перетворювач:

1. Щоб визначити, чи потрібен вам конвертер, почніть з задньої частини пристроїв (там найчастіше є вся необхідна інформація), які ви хочете використовувати за кордоном. Якщо вони охоплюють діапазон 100 ~ 240 V і 50/60 Гц, вони будуть працювати практично в будь-якій точці світу з правильним адаптером для розетки. Такі речі, як зарядні пристрої для ноутбуків і відеокамер, зазвичай мають функцію подвійного напруги. Якщо напруга і частота для вашого пристрою відповідають зазначеним, ви повинні турбуватися тільки про адаптер штепсельної вилки. Якщо він зчитує одну напругу, тобто 110 V або 120 V, вам буде потрібен понижуючий перетворювач.

2. При покупці перетворювача вам потрібно враховувати як напругу, яку ми згадали вище, так і потужність, маркування про яку зазвичай можна знайти прямо на пристрої. Якщо це не так, просто помножте напругу на силу струму (зазначені на пристрої), і ви отримаєте потужність. Переконайтеся, що перетворювач відповідає напрузі мережі в країні, в яку ви прямуєте, і має номінальне значення як мінімум на 10% вище, ніж у вашого пристрою.

Пам’ятайте, що в наші дні більшість портативних електронних пристроїв мають зарядний пристрій, розрахований на діапазон напруг від 100 V до 240 V, і тому повинні працювати без перетворювача практично в будь-якому місці. У той час як фени та щипці для завивки є винятками, так що вам краще перевірити всі електричні пристрої, які ви плануєте використовувати перед поїздкою. Ми рекомендуємо не забувати про таку маленьку, але важливу річ, як адаптер, адже він допоможе зберегти не тільки ваші електроприлади, а й ваші нерви.